Binnenkussen gerecycled dons en veren 50x50 cm 720 gram

binnen twee werkdagen uit voorraad leverbaar
Op voorraad
SKU
8719172247589
€ 15,45
Kleur
Gratis verzending binnen Nederland

Omschrijving

Dit binnenkussen wordt in Nederland gemaakt van een 100% katoenen tijk gevuld met veertjes waarvan 50% uit recycling afkomstig is.
 
Dons en veren zijn 100% natuurlijk en zijn biologisch afbreekbaar. Afgedankte donzen kussens en dekbedden bevatten echter vaak dons en veren wat nog van prima kwaliteit is.
Door het als vulmateriaal te hergebruiken hoeft het niet te worden weggegooid.
Tijdens het recyclingproces worden alleen het beste dons en de beste veren geselecteerd en zorgvuldig gereinigd. De niet te gebruiken dons en veren worden verwerkt tot een zeer efficiënte organische meststof. Het is een duurzaam proces waarbij maar liefst 70% van de opgewekte stroom van zonnepanelen komt.

Kussens gevuld met veertjes blijven veel langer hun volume behouden dan bijvoorbeeld kussens gevuld met synthetische vezels. Door het opschudden van veren kussentjes krijgen deze steeds hun rijke uitstraling terug.

Dutch Design

De Raaf kussens worden sinds 2006 door Mirjam van den Dungen in Nederland met liefde ontworpen. Mirjam houdt zich sinds 2001 24/7, bewust en onbewust,
bezig met de nieuwste ontwikkelingen en trends in de textiel- fashion-en interieur branche.
Er wordt gewerkt met mooie en duurzame exclusieve meubelstoffen van vaak Belgische weverijen. Mirjam heeft een voorliefde voor warme kleuren en rijke stoffen in een shabby en chique stijl waarmee ze zichzelf ook graag omringt.
Haar passie is zichtbaar en voelbaar in elk Raaf item.
De meubelstoffen zijn slijtvast, o.a. hierdoor ontstaan duurzame Raafjes. In het gehele ontwerp-en productieproces wordt er op alle fronten rekening gehouden met het milieu.
De meeste tijd en aandacht wordt gestopt in het samenstellen van nieuwe sierkussens collecties, Mirjam verzameld het hele jaar door stof-stalen waarmee langzaam een collectie wordt gecreëerd.
Raaf brengt twee keer per jaar een nieuwe collectie uit, deze bestaat steeds uit ongeveer 20 verschillende kussen-hoezen en een steeds verschillend aantal plaids en wanddoeken.
De nieuwste woonmode kleuren worden toegepast en er worden verschillende structuren gebruikt waardoor de Raafjes goed matchen.

Op alle vlakken wordt er zo veel mogelijk rekening gehouden met het behoud van het milieu.
Het is belangrijk dat jij je thuis kan ontspannen door de fijne sfeer die jij met Raafjes creëert. Onze missie is jou blij maken met mooie Raafjes.

Materiaal

100% katoen 50% recycled dons en veren

Confectie

  • Voor-en achterzijde zijn gelijk
  • zonder rits

Duurzaam

  • De kussen-hoezen worden ook apart dus zonder kussen-vullingen aangeboden, dus mocht je nog een kussen-vulling in huis hebben (van het juiste formaat) dan hoef je alleen een nieuwe kussen-hoes aan te schaffen.
raaf-logo

Uit voorraad leverbaar binnen 3 dagen

gratis verzending binnen nederland

Uit milieu-oogpunt worden eventuele retour verzendkosten niet vergoed