Raaf sierkussen Chris cognac 35x50 cm

Binnen 2 werkdagen uit voorraad leverbaar
Op voorraad
SKU
8719172248760
€ 56,95
Kleur
Gratis verzending binnen Nederland

Omschrijving

Dit duurzame Raaf sierkussen Chris is gemaakt van een mooie kwaliteit grof geweven sterke meubelstof, het heeft een platte band rondom van dezelfde stof en is voorzien van het originele Raaf-label.
De stof is geweven in België met Europesche garen en is ÖKO TEX 100- gecertificeerd.

De kussen-hoes is gemaakt in Europa.
De kussen-vulling is gemaakt in Nederland van een 100% katoenen tijk met gerecycled dons en veren.

Raaf denkt graag mee aan een duurzaam interieur, vandaar dat je kan kiezen om de kussen-hoes los te bestellen dus zonder kussen-vulling, dus mocht je nog een kussen-vulling in huis hebben (van het juiste formaat) dan hoef je alleen een nieuwe kussen-hoes aan te schaffen.

Dutch Design

De Raaf kussens worden sinds 2006 door Mirjam van den Dungen in Nederland met liefde ontworpen. Mirjam houdt zich sinds 2001 24/7, bewust en onbewust,
bezig met de nieuwste ontwikkelingen en trends in de textiel- fashion-en interieur branche.
Er wordt gewerkt met mooie en duurzame exclusieve meubelstoffen van vaak Belgische weverijen. Mirjam heeft een voorliefde voor warme kleuren en rijke stoffen in een shabby en chique stijl waarmee ze zichzelf ook graag omringt.
Haar passie is zichtbaar en voelbaar in elk Raaf item.
De meubelstoffen zijn slijtvast, o.a. hierdoor ontstaan duurzame Raafjes. In het gehele ontwerp-en productieproces wordt er op alle fronten rekening gehouden met het milieu.
De meeste tijd en aandacht wordt gestopt in het samenstellen van nieuwe sierkussens collecties, Mirjam verzameld het hele jaar door stof-stalen waarmee langzaam een collectie wordt gecreëerd.
Raaf brengt twee keer per jaar een nieuwe collectie uit, deze bestaat steeds uit ongeveer 20 verschillende kussen-hoezen en een steeds verschillend aantal plaids en wanddoeken.
De nieuwste woonmode kleuren worden toegepast en er worden verschillende structuren gebruikt waardoor de Raafjes goed matchen.

Op alle vlakken wordt er zo veel mogelijk rekening gehouden met het behoud van het milieu.
Het is belangrijk dat jij je thuis kan ontspannen door de fijne sfeer die jij met Raafjes creëert. Onze missie is jou blij maken met mooie Raafjes.

Materiaal

54% PES 36% PC 10% KATOEN vulling: 100% biologische tijk gevuld met 100% gerecycled dons en veren.

Confectie

 • Voor-en achterzijde zijn gelijk
 • Voorzien van blinde rits
 • Deze kussen-hoes is in Europa met de hand gemaakt. In het atelier worden naast milieu eisen ook sociale eisen gesteld; veilige werkomstandigheden.
 • Afgewerkt met een platte band van dezelfde stof.
 • Met origineel Raaf-label

Duurzaam

 • De kussen-hoezen worden ook apart dus zonder kussen-vullingen aangeboden, dus mocht je nog een kussen-vulling in huis hebben (van het juiste formaat) dan hoef je alleen een nieuwe kussen-hoes aan te schaffen.
 • Het verven van de garens wordt uitgevoerd door een lokale verver, waar het verfwater zodanig gezuiverd wordt dat het restwater dat ze terug in de rivier lozen, zuiverder is dan wat ze uit de rivier oppompen = 100% drinkbaar !!
 • Het textiel-afval wordt herbruikt in de productie van isolatie-materialen.
 • De elektriciteit wordt aangekocht bij een duurzame leverancier die vooral werkt met wind-energie.
 • Het feit dat deze stof in België wordt geproduceerd met Europese grondstoffen, geeft aan dat deze voldoet aan de zowat duurzaamste norm ter wereld : de Europese REACH-norm; er worden geen schadelijke hoeveelheden onveilige stoffen gebruikt.
 • Deze stof is ÖKO TEX 100- gecertificeerd.
 • De Raaf kussen-vulling worden in Nederland gemaakt van een 100% katoenen tijk gevuld met 50% gerecycled dons en veren. Alleen het beste dons en de beste veren worden geselecteerd en zorgvuldig gereinigd. De niet te gebruiken dons en veren word
 • Deze meubelstof is kleur-en slijtvast waardoor dit item lang mee gaat en daardoor duurzaam is.
raaf-logo

Uit voorraad leverbaar binnen 3 dagen

gratis verzending binnen nederland

Uit milieu-oogpunt worden eventuele retour verzendkosten niet vergoed